13. maj 2012

Skinkeculotte, salat og bagt kartoffel!

I dag er det atter kød fra Gris og Ko, nu har jeg efterhånden prøvet lidt forskelligt fra pakken, og jeg er meget tilfreds, der har endnu ikke været noget at klage over.
1 skinkeculotte,
olivenolie
2 spsk. appelsinsaft
1 spsk. citronsaft
1 spsk. Balsamico eller anden rødvinseddike
1 fed knust hvidløg
1/2 hakket rødløg
1 tsk. paprika
1/8-1/4 tsk. cayennepeber efter smag
2 dl god kødfond eller vand
2 tsk. maizenamel udrørt med 2 spsk. koldt vand
1 rød
1 appelsin i tynde kvarte skiver
1 spsk. honning
1 spsk. Balsamico


Brun kødet på begge sider i olie i en gryde. Tilsæt appelsin- og citronsaft, eddike, hvidløg, rødløg og paprika. Hæld kødfond ved og kog kødet sagte cirka 15 minutter på hver side. Tag kødet op og jævn saucen med maizenajævning. Kog saucen igennem og si den. Flæk chilipeberne og fjern kernerne, brug evt. gummihandsker. Skær peberne i strimler og bring dem i kog med appelsin, honning og Balsamico. Kom det i saucen.
Skær kødet i tynde skiver, læg dem på et fad og fordel lidt af saucen på det.
Server med bagt kartoffel og en god salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!