8. januar 2012

Oksegryde med rodfrugter, m.m.

4 pers.
600 g oksekød i tern (inderlår/klump)
Olivenolie
2 løg
10 hele peberkorn
1 tsk. timian
2-3 laurbærblade
1/4 selleri
2 gulerødder
1 persillerod eller pastinak
1 porre
1 spsk. maizenamel
Salt og peber
Vintersalat
200 g rødkål
200 g hvidkål
200 g grønkål
1/2 dl olivenolie
3 spsk. eddike
1 spsk. estragon (evt. tørret) Salt og peber
Ris


Oksegryden:
Kødet brunes ad to omgange i olivenolie i en tykbundet gryde. Tag kødet op og steg løgene, til de er brune. Kom kødet ved og tilsæt peberkorn, timian og laurbærblade. Hæld vand ved så det dækker, og lad kødet koge ca. 50 min., til det er næsten mørt. Rodfrugterne skæres groft og koges med, til de er møre. Retten jævnes med maizena udrørt i en smule koldt vand og smages til med havsalt og friskkværnet peber.
Vintersalat:
Kålen hakkes fint og blandes med olie, eddike og estragon. Smag til med havsalt og friskkværnet peber og lad salaten trække i et par timer. Servér med ris, som koges efter anvisningen på pakken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!