7. december 2011

Grønsagssuppe

2 courgetter
5 tomater godt modne (eller en dåse flådede tomater)
2 kartofler store
2 porrer kun det hvide
2 gulerødder
150 gr. kogte hvide bønner
200 gr. bønner (frost)
200 gr. kogte brune bønner
3 fed hvidløg
½ potte frisk basilikum eller 1 spsk. tørret
4 spsk. god olivenolie
salt og peber
100 gr. reven emmentaler.
Skræl kartofler og gulerødder, rens porrerne og det snittes i tern og ringe. I en gryde kommes 2,5 liter vand heri kommes kartofler, gulerødder, porrer presset hvidløg, tomater i tern, og alle tre slags bønner, dette koges i ca. 1 time derefter tilsættes salt, peber og det koges ca. ½ time mere.
Basilikumbladene og olien blendes og kommes i suppen ca. 5 minutter før den serveres.
Ved servering drysses den revne ost over suppen når den er hældt op i tallerkner.
Serveres med flutes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!