17. juli 2009

Skindstegt laks med Ratatouille, tzatziki og ristede kartofler

Foruden min kasse, fra Skagensfood.dk havde jeg bestilt en lakseside, af og til køber jeg ekstra varer og især laks, da jeg ved de er fantastisk gode.
Det halve røg i fryseren og det andet halve blev delt i to, det ene stykke skal jeg have dampet, til en tærte og det andet brugte jeg i dag til skindstegt laks, som er noget af den mest saftige måde, at tilberede laks på, ideen kommer faktisk fra det Danske hus i Paris, for mange år siden læste jeg en artikel hvor de fortalte om denne lækre måde at tilberede laks på.

Skindstegt laks
1 stykke laks med skind
krydr på kød siden med
salt, peber og lidt citronsaft
Læg fisken med skindsiden nedad, på en stegepande med lidt olie, og lad det stege på svagt blus i 10 -12 min. derefter vendes den og får et - to min. på oversiden, fjern samtidig skindet og vip laksestykket op på tallerkenen

Jeg lavede lidt
Ratatouille
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
½ courgetter
½ aubergine
½ rød peber
2 tomater
Hvid balsamico
Havsalt og friskkværnet sort peber
Olivenolie
Basilikum
Del løgene i både og snit hvidløget i tynde skiver. Svits let i en sauterpande i lidt olivenolie indtil løget er gennemsigtigt, men uden at det tager farve. Skær courgetter, aubergine, rød peber og tomater i grove stykker og hæld dem på sauterpanden og steg videre et øjeblik inden balsamico tilsættes. Krydr med salt og peber, læg låg på og lad det simre indtil auberginen er mør, ca. 15 minutter.
Smag til med salt og peber og vend den grofthakkede basilikum i.
Og jeg lavede også min grove Tzatziki samt ristede lidt kogte aspargeskartofler
Opkriften på den grove
Tzatziki er ikke videre speciel, jeg skærer 2½ cm. høje stykker agurk i pinde, og derudover bruger jeg græsk yoghurt, salt, friskværnet peber og hvidløg.

10 kommentarer:

 1. Kære Vibeke,
  Jeg elsker laks - ja fisk i det hele taget - og din ret lyder rigtig lækker. God week-end. Knus Anette

  SvarSlet
 2. Kære Anette
  Den var virkelig lækker og saftig, og det med at kunne lide fisk, det er jo bare det helt rigtige, når man som vi, har problemer med kroppen.
  Også god weekend til dig.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Mums man bliver helt sulten. Vi fik noget så eksotisk som knurhaner i aften, som vores rare fiskehandler HC fra Skagen havde i sin fine fiskebil i dag. Hans varer er noget af det lækreste og så er han ikke dyr og udover det har vi handlet hos ham siden børnene var små, så da fik de tit en nystegt fiskefrikadelle i hånden eller en røget buglap, som de så gnaskede på i bilen hjem. Datteren er hjemme på et ufrivilligt ophold og på skånekost pga dårlig mave så hun fik to små rødspætter kogt sammen med nyopgravede kartofler og citron persillesmørsovs og små bitte nye gulerødder, der bare lige var varme. Det bekom hendes mave vel.

  SvarSlet
 4. Kære Karin
  Knurhaner er bare godt, men dem har jeg svært ved at få fat i, men tidligere da jeg havde min restaurant, fik vi det ofte, for jeg købte fiskernes bifangst, for at få så mange forskellige fisk som muligt, det var sjovere for gæsterne, de kunne vælge hvilke fisk de ville have, fra kølemontren.
  Det lyder som lækker skånekost din datter fik.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Kære Vibeke.
  Som altid dejlig mad.
  Jeg fik ikke lige skrevet at jeg syntes din have ser helt fantastisk ud.. jeg elsker gamle haver med frugt buske og træer..
  De hvide ribs ser skønne ud. Bruges de på samme måde som røde..
  Her sælges ribs fra alle de små boder..
  Rysteribs og fisk smager godt sammen. Jeg fik engang en rødspætte med ribs og nyekartofler på Trekosten i Nivå.. Det er et måltid jeg stadig husker..
  Knus fra Ærø.

  SvarSlet
 6. Det ser meget lækkert ud Vibeke jeg elsker jo laks, din ratatouille må jeg prøve til næste gang, nu har jeg ferie og har mere tid til den daglige madlavning :)

  Knus

  SvarSlet
 7. Kære Mette Lykke
  Ja maden var dejlig.
  Den hvide ribs kan bruges akkurat som den røde, men den er jo lidt farveløs,og jeg syntes de smager lidt sødere.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 8. Kære Pernille
  Ja nu har du jo tid til at stå og hygge i køkkenet, så god fornøjelse og god ferie.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 9. Kære Vibeke
  Tror da nok, at jeg lige må have fat i et stykke laks en af dagene. Vi er på Fanø og bor 200 m fra en fiskeforretning. Så der er inspiration at hente hos dig til en af ugens måltider.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 10. Kære Hanne
  Ja benyt dig af, at du kan få fat i gode fisk, og denne opskrift, er en af de bedste til laks, fordi den får varmen nedefra, at man vender den til sidst er mere for et syns skyld.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!