26. juli 2009

Dobbelt hanebryst med sesam, og oste gratinerede grønsager.


1 dobbelt hane eller kylling bryst, dvs. at det er med brystbenet (se billederne)


Gnides med
Olie
Krydres med
salt
peber
paprika
Og drysses med
Sesamfrø
Brystet lægges i et ovnfast fad og sættes i en 190 gr. varm ovn

2 gulerødder skrællede og halverede
1 løg med lidt top halveres
et stykke blomkål
3-4 fed hvidløg
2 tomater halveres
eller hvad du ellers har lyst til
Ovenstående grønsager blancheres i nogle få min. OBS: Tomater skal ikke blancheres (Det er en god ide, at blanchere hvidløgsfeddene efter, at de øvrige grønsager er blancheret og taget op).
derefter lægges alle grønsagerne i et ovnfast fad, krydres med
salt,
peber og
lidt Provence krydderier,

hvorefter der plukkes bøffel mozzarella over, for mit vedkommende kom det over blomkål og tomater, nogle klatter smør blev fordelt og inden det kom i ovnen, var jeg gavmild med lidt god olivenolie.

Efter ca. 45 min. er det hele færdig hvor brystet er i ovnen alle 45 min. Grønsagerne ca. 25-30 min.
Da der er så mange grønsager behøves ikke kartofler, men man kan jo også erstatte en grønsag med en halveret kartoffel, som bare bages med.

12 kommentarer:

 1. Kære Vibeke
  Orv, hvor det også lyder lækkert.
  Min aftensmad i dag var retten med oksesteaks, som du havde på menuen i går. Fulgte næsten opskriften, udeladt blev agurkerne. Nu sidder jeg her og er forspist, så der er ikke meget tilbage til i morgen. 1000 tak for opskriften - maden var en nydelse.
  En god søndag aften til dig
  Knus Manna

  SvarSlet
 2. Jeg fik kyllingebryst med bøffelmozzarella i går aftes - og der er intet bedre end den mozzarella. Jeg ved ikke, om det er svært at finde i DK - men smagen er så meget mere intens ligesom 'huden' omkring den - og med hanebryst, som har en mere udpræget smag end kylling kan det kun være endnu bedre!

  Dejlig middag du fik der!

  Knus
  Nille

  SvarSlet
 3. Kære Manna
  Jeg bruger normalt heller ikke agurk, men da jeg nu havde dem i drivhuset, så syntes jeg det skulle med, jeg havde haft dem saltet og i en si i nogle timer, så de ikke var så vandede.
  Det glæder mig at du kunne bruge opskriften
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Kære Nille
  Jeg køber dem hjem over nettet de der bøffeloste, og det er rigtig, de er bare rigtig gode.
  Hanebryst får jeg fat i nede i Tyskeland, men kunne sikkert have fået fat i dem ved nogen der handler med bornholmerhaner.
  Det er en bedre smag, men bare man steger på benet, så er smagen noget helt andet.
  Min middag var eminent, skønt med de grønsager.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Uhm, det lyder lækkert, Vibeke - og jeg synes det er så smart, når man laver det hele i ovnen på én gang og på den måde udnytter elektriciteten og ikke skal vaske en masse gryder op. Vi laver tit retter med kylling, det er meget lækkert.

  God mandag til dig, klem :O)

  SvarSlet
 6. Mums det ser lækkert ud- det er en af mine hofretter- altså hanekylling under alle former.
  jeg kan få rigtigt meget mad ud af sådan en fætter. Jeg lavede bl.a. frikasse med brystet med nye små fine gulerødder fra haven og friske slikærter derfra og persille. det smagte så englene sang

  SvarSlet
 7. Kære Madame
  Jeg bruger ofte ovnen til det hele, og kylling er dejlig let at have med at gøre, det er altid lækkert.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 8. Kære Karin
  Jeg er blevet glad for kylling stegt på benet, det giver en rigtig god smag, de der kyllingbryst med vand er bandlyst her i huset.
  Jeg kan godt forestille mig, at det var lækkert med frikasse, der er rigtig mange muligheder med en hanekylling, og den fra Gråsten eller Bornholm er bare perfekte, og når man får flere middage ud af det, som jeg også ofte gør, så er det faktisk billigt, i forhold til så meget andet.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 9. Haner har jeg ingen erfaring med, men jeg tror bestemt der er muligheder i det, efter at have læst din seneste opskrift :o)

  SvarSlet
 10. Kære Nina
  Kødet har en lidt anden struktur, og smager vidunderligt.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 11. Kære Vibeke
  Det ser bare rigtigt lækkert ud. Sesamfrøene lyder som en god idé. Jeg har ikke selv prøvet det på kylling, men jeg elsker smagen af dem. Mozarellaen kan man hurtig blive afhængig af - den der mælkede smag er bare dejlig.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 12. Kære Hanne
  Det med sesam brugte min mand og jeg i vores slagterforretning for 21 år siden, vi havde en del frokostkunder, og de skulle jo have lidt lækkert, og den var meget populær:
  Mozzarella, er simpelthen en gudespise, jeg har svært ved at undvære den, så når jeg er ved at løbe tør, så bliver der straks sendt bud efter en pæn portion.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!